Pølsehorn med grøntsagsbrød » Glutenfri (LCHF/KETO) opskrift

Pølsehorn med grøntsagsbrød » Glutenfri (LCHF/KETO) opskrift
Pølsehorn med grøntsagsbrød » Glutenfri (LCHF/KETO) opskrift

Har du smagt pølsehorn med grøntsagsbrød?

Perfekt opskrift på pølsehorn, hvis du har glutenallergi, lever LCHF / KETO eller vil have børnene til at spise flere grøntsager i hverdagen

Pølsehorn er nemme at hapse som et mellemmåltid. Pølsehorn er også en fortrinlig løsning til børnenes madpakke eller som mad-ide, når familien skal på tur. De fleste pølser er godt nok typisk en ret forarbejdet og energitæt fødevare, men det er fint i ny og næ.

Der findes naturligvis andre mere velsammensatte madvalg, men en enkelt pølse i ny og næ, ødelægger ikke noget for dig. Slet ikke når du pakker pølsen ind i vitaminrigt og næringsfyldt grøntsagsbrød.

Pssst… Tænk bare på et veldækket brunchbord, hvor der ikke serveres en portion brunchpølser. Det går jo heller ikke, vel?

TIP: Hvis du gerne vil have, at din skønne børn spiser (lidt) flere grøntsager i hverdagen, så brug fx grøntsagerne som “pæn indpakning” til noget, som de i forvejen kan lide. Gør det spændende, interessant og lærerigt for dem, at spise flere grøntsager.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Pølsehorn med grøntsagsbrød » Glutenfri (LCHF/KETO) opskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 12
 
Ingredienser:
  • 12 Brunchpølser eller halverede grillpølser
  • 400 gram blomkål
  • 400 gram broccoli
  • 4 æg
  • 2½ spsk Loppefrøskaller / Psyllium husk (TIP: Kan erstattes af 50 gram mel - ikke LCHF)
  • 1 tsk sesamfrø
  • 1½ tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Snit eller hak blomkålen og broccolien med foodprocessor, blender, minihakker eller i hånden på et fint rivejern.
  3. Bland resten af ingredienserne med de fintsnittede blomkål og broccoli. Ælt grøntsagsdejen godt igennem, og lad den trække et 5 minutter, før du fortsætter.
  4. Fordel grøntsagsdejen i tolv lige store dele, og pak hver af brunchpølserne ind i grøntsagsdejen. Fordel pølsehornene på en bradepande og drys med sesamfrø.
  5. Sæt pølsehornene nederst i ovnen, og bag dem i 25-35 minutter til de er gyldne og faste i det. Bagetiden afhænger af mængden af dej per pølsehorn og vandindholdet i grøntsagerne.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

6 KOMMENTARER

    • Hej Katrine

      Jeg vil mene rødbede fint går an som liberal LCHF.

      Der bliver 12 pølsehorn af opskriften og du spiser ikke alle 12, tænker jeg…og med protein og fedt fra pølsen, så er blodsukkerstigningen ikke nævneværdigt stor.

      Rødbede har 9 g tilgængelige kh – så det er jo op til dig om du har plads til det 🙂

      Ha’ en rigtig god søndag!

  1. Hej,

    Hvor længe er holdbarheden på disse pølsehorn og hvad med nedfrysning, kan de klare det?

    Som ivrig mealprepper er meget rart lige at vide 😀

    på forhånd tak.

  2. Hej. Hvorfor bliver de sorte i stedet for gyldne ? De har ikk engang fået 25 min.. og ligner slet ikke dem på dit billede..

    • Har Sandra, det er første gang jeg hører om “problemet”. Blev de sorte, som i overtilberedte? Kan ovnen have stået på noget forkert, for højt i graderne osv.?

      Resultatet skal helst blive gyldent, ligesom du fortæller.

      Skøn dag til dig Sandra

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her