Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager

Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager
Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og sauterede grøntsager

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Saftigt, cremet og smagfuldt…

Jep, jeg elsker stadigvæk flanksteak, og jeg har formentligt en eller to flanksteaks liggende i min fryser i dette øjeblik. Når jeg finder knald-tilbud på kød og andre skønne fødevarer, så flår jeg gerne ekstra gryn frem, og investerer i at have mit basislager fyldt godt op.

Hvis du har mulighed for at gøre brug af den samme strategi, vil jeg anbefale dig at gøre det samme. Det kan virke dyrt i situationen, men du får besparelsen tilbage over tid.

Elsker du også grillet kød? Her er min flanksteak grillguide…

Tip! Fyr op i din gas- eller kulgrill, og når grillen er rygende varm, griller du flanksteaken i 6-7 minutter på hver side. Krydr flanksteaken undervejs med dine favoritkrydderier.

» Følg så punkt 3 i nedenstående beskrivelse under flanksteak-tilberedningen.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegt flanksteak med blomkålsmos og dampede grøntsager
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
EasyRecipe
Ingredienser
  • 800 - 1000 gram flanksteak
  • 25 gram smør
Ingredienser til blomkålsmos
  • Cremet blomkålsmos
  • 500 - 600 gram blomkålsbuketter
  • 75 gram pikant-flødeost eller anden variant
  • Friskkværnet sort peber
  • Salt
  • + evt. andre favoritkrydderier
Ingredienser til de dampede grøntsager (kan erstattes med frostgrønt)
  • 300 gram snittede broccolibuketter
  • 3 klumper spinatblade(optøet fra frost) / 2 håndfulde friske spinatblade
  • 1 snittet gult peberfrugt
  • 1 snittet rød peberfrugt
  • 1 fintsnittet løg
Tilberedning
Sådan laver du cremet blomkålsmos
  1. Fyld en stor gryde med 1,5 - 2 liter vand, og bring vandet i kog.
  2. Mens vandet bringes i kog, skylles og snittes blomkålen i mindre stykker. Jo mindre, des hurtigere koges blomkålen mør.
  3. Tilføje blomkålsstykkerne til det kogende vand i gryden, og lad blomkålen koge mør i 15-20 minutter.
  4. Hæld herefter vandet fra gryden, og tilføj herefter flødeosten til gryden.
  5. Pisk så grydens indhold sammen til en luftig blomkålsmos med en el-pisker.
  6. Lad blomkålsmosen simre en smule under kyndig omrøring ved middel varme. Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.
Sådan smørsteges flanksteaken
  1. Lad smøret smelte på en stor pande ved høj varme.
  2. Når panden er godt varmet op, steges flanksteaken i cirka 6 minutter på hver side. Undervejs i stegningen krydres flanksteaken med salt og peber, samt evt. andre spændende krydderier.
  3. Efter tilberedning tages flanksteaken af varmen og pakkes ind i stanniol. Lad flanksteaken hvile i 5-10 minutter inden udskæring (OBS. Skær altid kødstykker ud på tværs af fibrene).
Sådan laver du de sauterede grøntsager
  1. Tilføj alle grøntsagerne til den varme pande, hvor resten af smøret fra stegningen af flanksteaken ligger tilbage.
  2. Sauter grøntsagerne i 5 minutter, hvor du jævnligt ryster og vender rundt i grøntsagerne.
  3. Smag til med salt, peber og andre krydderier inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Bliv inspireret til at spise bedre, komme i god form, og få mere glæde, velvære og balance i livet!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

 

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Invester i dig selv, og kickstart et bedre liv!

Har brug for hjælp? Så ræk ud efter hjælp...

Book mig som coach nu, så hjælper jeg dig, til at forandre og forbedre dit liv.

Profilbillede_rund

Johnny Christensen

Certificeret Coach
Mindfulness Practitioner

Klik her og book din online coaching nu!

Jeg ser frem til at hjælpe dig...

Please enter your comment!
Please enter your name here