Saftige baconbøffer med spejlæg og blandet kålsalat med urtedressing

Saftige baconbøffer med spejlæg og blandet kålsalat med urtedressing
Saftige baconbøffer med spejlæg og blandet kålsalat med urtedressing

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Saftigt, lækkert og mættende…

Almindelige hakkebøffer kan smage skønt, men vil du flå ekstra meget i smagsløgene, så hiv denne bacon-trumf frem, og få dig en ekstra saftig og yderst smagfuld bøf-oplevelse 😉

Tip! Hakket kød har typisk en relativ høj fedtprocent, hvorfor kødet er en anelse energitæt. Det siger sig selv, at bøffens energitæthed øges yderligere, når bacon tilføjes, men ved at kombinere baconbøffen med fx en kalorielet salat, holdes måltidets energibalance fornuftig.

Du vil finde flere forskellige variationer af hakkebøffen her på siden, og jeg kan anbefale, at du prøver dem allesammen af. Jeg har listet nogle nedenfor, som du kan starte med.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftige baconbøffer med spejlæg og blandet kålsalat med urtedressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Baconbøfferne
  • 800-1000 gram hakket oksekød
  • 100 bacon i tern
  • 1 løg
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk paprika
Spejlæg og kålsalaten
  • 8 æg
  • 100 gram spidskål
  • 100 gram rød spidskål
  • 100 gram renset og snittet grønkål
  • 75 gram blåbær
  • 1 gulerod
Urtedressing (Lav selv eller køb en færdig)
  • 4-6 spsk creme fraiche
  • 2 tsk tørrede krydderurter bland fx timian, basilikum, oregano mm.
  • 2 tsk vand
  • 1 tsk citronsaft
Tilberedning
Sådan laver du baconbøfferne
  1. Giv en stor pande middel til høj varme, og steg baconternene sprøde.
  2. Når baconternene er sprødstegte, tages de af panden og lægges til afkøling. Lad baconfedtet blive tilbage på panden til stegningen af baconbøfferne.
  3. Skræl og snit løget fint. Bland løget i en skål med oksefarsen, den sprødstegte bacon, paprika, salt og peber.
  4. Form otte baconbøffer af oksefarsen. Steg de baconfyldte hakkebøffer gyldne i baconfedtet i cirka 3-4 minutter per side alt afhængigt af tykkelsen.
  5. Når baconbøfferne er stegt færdig, tages de af panden og pakkes ind i stanniol.
Sådan laver du spejlæggene
  1. Slå æggene ud på panden, hvor du stegte baconbøfferne, og steg spejlæggene ved middel til høj varme i 3-4 minutter.
Sådan laver du urtedressingen
  1. Bland creme fraiche, krydderurter, vand og citronsaft i en skål.
  2. Fordele dressingen udover , og giv tallerkenen et skud salt og peber inden servering.
Sådan laver du den blandede kålsalat
  1. Grib dit mandolinjern, og snit både de to slags spidskål på den fineste indstilling. Alternativt kan spidskålene snittes fint med kniv.
  2. Skræl og riv guleroden med et juliennejern. Alternativt kan guleroden snittes fint med kniv.
  3. Bland den snittede spidskål med grønkål og revet gulerod. Anret kålsalaten med urtedressing og blåbær på tallerkener.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Bliv inspireret til at spise smartere, komme i bedre form, og få mere glæde, velvære og balance i livet!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Sammen skaber vi kroppen og livet, du ønsker!

Har brug for hjælp? Så ræk ud efter hjælp...

Jeg er med dig hele vejen...

Johnny Christensen

Certificeret Coach
Mindfulness Practitioner
Vane- og Livsstilsdesigner

Book Online Coaching hos mig nu » Klik her

Jeg ser frem til at hjælpe dig...

Please enter your comment!
Please enter your name here