Saftig oksebøf med ovnbagte knoldfritter, sprød spinatsalat og pandesovs

Saftig oksebøf med ovnbagte knoldfritter, sprød spinatsalat og pandesovs
Saftig oksebøf med ovnbagte knoldfritter, sprød spinatsalat og pandesovs

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Mundvandsprovokerende måltid…

Her får du et vildt lækkert og relativt nemt måltid, der egner sig helt fantastisk som både hverdags-, weekend- og gæstemad.

Jeg har delt opskriften op i afsnit, så du nemt kan håndplukke delelementer af opskriften, og anvende dem i andre sammenhænge.

Tip! Da jeg lavede opskriften, anvendte jeg bøffer skåret af oksemørbrad. Hæng lige i, for jeg har et tip, der giver dig en rimelig fornuftig pris på de møre bøffer 😉

Her kommer tippet… Gå efter oksemørbrad på tilbud, så kan du få den til en kilopris på cirka 100-120 kroner, hvilket giver dig en pris på KUN 20-25 kroner for en 200 gram bøf.

Hvis det betyder noget for dig, så prioriter mørbrad ellers kan du snuppe en bøf af tyksteg til en flad tier på tilbud. Selvom en tykstegsbøf er knap så mørt, smager måltidet skønt!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftig oksebøf med ovnbagte knoldfritter, sprød spinatsalat og pandesovs
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Saftige oksebøffer
  • 4 x 200 grams oksebøffer fx af mørbrad, tyksteg eller lignende
  • 25 gram smør eller klaret smør
  • Salt, peber og evt. andre favoritkrydderier
Ovnbagte knoldfritter
  • 1 knoldselleri
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt, peber og evt. andre favoritkrydderier
Pandesovs
  • Kraften på panden efter stegning af bøfferne
  • 3-4 spsk af den fede del fra en dåse kokosmælk
  • Tilføj evt. ekstra kraft fra fond, bouillon, samt et par dråber kulør for farve
Sprød spinatsalat
  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • ½ snittet agurk
  • 2 håndfulde halverede snacktomater
  • 1 rød peberfrugt fintsnittet
  • 1 dl granatæblekerner
  • 10 halve valnødder
Tilberedning
Sådan laver du de ovnbagte knoldfritter
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Skær den yderste del af knoldselleriet, og snit knoldselleriet i fritter af cirka 2 x 2 x 10 centimeter.
  3. I en frysepose eller skål blandes knoldfritterne med olivenolie, salt, peber og andre krydderier.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir. Fordel knoldfritterne på pladen, og bag dem i 20-25 minutter.
Sådan laver du de saftige oksebøffer
  1. Giv en stor pande høj varme, og lad smøret brune af.
  2. Steg oksebøfferne ved høj varme i 4-5 minutter per side. Forkæl bøfferne med krydderier undervejs.
  3. Efter tilberedning, tages bøfferne af panden og pakkes ind i stanniol.
Sådan laves pandesovsen
  1. Tilføj den fede kokosmælk til panden, og lad saft og kraft fra oksebøffernes stegning koge ind sammen med kokosmælken til en lækker pandesovs.
Sådan laves den sprøde spinatsalat
  1. Den friske spinat, agurken, tomaterne og peberfrugten skyldes, snittes og blandes sammen. Herefter toppes salaten af med granatæblekerner og valnødder inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Bliv inspireret til at spise smartere, komme i bedre form, og få mere glæde, velvære og balance i livet!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Sammen skaber vi kroppen og livet, du ønsker!

Har brug for hjælp? Så ræk ud efter hjælp...

Jeg er med dig hele vejen...

Johnny Christensen

Certificeret Coach
Mindfulness Practitioner
Vane- og Livsstilsdesigner

Book Online Coaching hos mig nu » Klik her

Jeg ser frem til at hjælpe dig...

Please enter your comment!
Please enter your name here