Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos

Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos
Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Få flere grøntsager med i måltiderne…

For år tilbage tænkte stort set aldrig grøntsager ind i mine måltider, og endte derfor næsten altid kun med fx pommes frites, ris, pasta mm. som tilbehør til mine proteinkilder.

Jeg husker tydeligt, når jeg en sjælden gang imellem tænkte på grøntsager. Min hjerne kværnede løs omkring den samme kedelige blanding af iceberg, agurk og tomat, som åbenbart var min definition på en kreativ salat og grøntsagstilbehør.

Nu ved jeg, hvor lækre og spændende både salater og grøntsager kan laves… MUMS

Tip! Dagens tip eller anbefaling, om du vil, går på at tænke din proteinkilde (fx frikadeller) ind i en sammensætning med to slags grøntsagstilbehør. Ved at gøre det, vil du ofte ende ud med at spise flere sunde grøntsager, og skære ned på alt det energitætte tilbehør.

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Lækre ostefrikadeller med lun bønnesalat og cremet blomkålsmos
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Ostefrikadellerne
  • 750 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 100 gram revet ost fx mozzarella- eller cheddarost
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1½ tsk hav- eller stensalt ( cirka 4-5 gram)
  • 25 gram smør til stegning
Lun bønnesalat
  • 700 gram haricots verts bønner (frost)
  • 4 klumper hakket spinat (frost)
  • 1 glas eller 300 gram friske, rengjorte og snittede champignoner
  • 1 tsk hav- eller stensalt
Cremet blomkålsmos
  • 1 blomkål
  • 100 gram flødeost med smag af pikant eller andet
  • 1 tsk hav- eller stensalt
Tilberedning
Sådan laver du den cremede blomkålsmos
  1. Fyld en stor gryde(cirka 3-4 liter) halvt op med vand, og bring vandet i kog.
  2. Mens vandet bringes i kog, renses og snittes blomkålen i mindre stykker, og tilføjes til gryden.
  3. Lad blomkålen koge mør i 15-20 minutter, hvorefter vandet hældes fra gryden.
  4. Tilføj flødeosten til gryden, og pisk så den møre blomkål sammen til en luftig mos med en el-pisker. Smag til med salt, og lad blomkålsmosen simre under omrøring, i nogle minutter, ved middel varme.
Sådan laver du de lækre ostefrikadeller
  1. Bland fintsnittet løg med fars, æg, revet ost, paprika, salt og peber godt sammen i en skål.
  2. Lad smøret smelte ved høj varme på en stor pande.
  3. Form frikadellerne i en passende størrelse, og steg dem gyldne og sprøde i smøret. Frikadellerne skal cirka steges i cirka 3-5 minutter per side alt afhængigt af størrelsen.
Sådan laves den lune bønnesalat
  1. Fyld en stor gryde(cirka 3-4 liter) med 2 cm vand i bunden, og bring vandet i kog.
  2. Tilføj haricots verts bønner og spinatklumperne til gryden. Damp bønner og spinat i 4-5 minutter fra vandet koger.
  3. Hæld vandet fra gryden, tilføj champignonerne, rør rundt, og smag til med salt, peber og evt. andre krydderier inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få inspirerende tips og ideer til at skabe det gode liv!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Er det tid til at skabe forandringer i dit liv?

Johnny Christensen

Certificeret Coach
Mindfulness Practioner
Vane- & Adfærdsdesigner

Please enter your comment!
Please enter your name here