Knasende sprøde knækbrød af frø og kerner – Nemme og lækre

Knækbrød (Low-Carb,LCHF)
Knækbrød (Low-Carb,LCHF)

16 Sprøde knækbrød

Hands-on:  10min – Total tid:  60min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Super sprød smagsoplevelse…

Jeg er simpelthen imponeret over de her knækbrød – både over hvor nemme de er at lave, og så i høj grad også over knækbrødenes sprødhed og dejlige smag.

Knækbrødet tager i alt kun cirka 10 minutter af din tid fordel på 2 x 5 minutter. I første omgang med at røre knækbrøds-massen sammen, og i anden omgang at klargøre at brede knækbrøds-massen ud på en bageplade inden bagning.

Tip! Kan nydes med eller uden pålæg eller knuses som sprød topping til fx yoghurt.

Tip! Pres baner i knækbrødet med en kniv halvvejs i bagningen, så er de super nemme at brække i passende stykker knækbrød efter endt bagning.

I en lufttæt pose eller beholder, kan holdbarheden sagtens strækkes til 14 dage.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Knasende sprøde Low-Carb knækbrød
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 16
 
Ingredienser
  • 1½ dl Hørfrø
  • 1½ dl Græskarkerner
  • 1½ dl Solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 spsk. med top af chiafrø
  • 1 tsk. Hav- eller stensalt
  • 2 dl koldt vand
  • 1 stort eller 2 små æg
Tilberedning
  1. Alle frø og kerner blandes sammen i en skål (som kan gå i køleskabet :). Herefter tilføjes æg, salt og vand. Brug en stor ske eller din ene hånd, hvis ikke du er sart.
  2. Når alle ingredienser er rørt sammen, stilles skålen på køl i 1 - 2 timer. Herefter vil du kunne se, at hørfrøene og chiafrøene er "slimet" en smule op og har givet blandingen en bindende konsistens.
  3. Nu skal massen fordeles på en bageplade i et jævnt ca. 0,5 cm tykt lag. Dette gøres nemmest med bagsiden af en stor flad ske eller lignende.
  4. Skær forsigtigt baner ned gennem den bløde masse. Dette gør at det bliver nemmere for dig at knække stykker af dit færdigbagte knækbrød.
  5. Sæt din knækbrødsplade i ovnen og bag knækbrødet i 1 time ved 150 grader. Lad gerne knækbrødet stå i ovnen og få eftervarmen i 1 times tid eller til næste dag 🙂

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få inspirerende tips og ideer til at skabe det gode liv!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Er det tid til at skabe forandringer i dit liv?

Johnny Christensen

Certificeret Coach
Mindfulness Practioner
Vane- & Adfærdsdesigner

Please enter your comment!
Please enter your name here