Hakkebøffer i sovs af kokosmælk med bløde løg og blomkåls-spinatmos

Hakkebøffer i sovs af kokosmælk med bløde løg og blomkåls-spinatmos
Hakkebøffer i sovs af kokosmælk med bløde løg og blomkåls-spinatmos

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Mundvandsprovokerende lækkert…

Livretten her lavede jeg for nogen tid siden oppe hos en kammerat. Jeg elsker at lave mad og det hænder, med tilladelse naturligvis, at jeg står for madlavningen eller hjælper til i køkkenet, selvom det er mig der er gæst.

Sundhed handler om balance, mængde og kontekst, for i virkelighedens verden behøver vi ikke forbyde hele eller dele af fødevaregrupper – medmindre vi er allergiske. Husker vi blot balancen, så kan både broccoli og vingummi være en del af en sund kost.

Når alt kommer til alt er det hverken en sort/hvid tankegang, forbudte fødevarer eller kostretninger som Paleo, LCHF, KETO eller Low-Carb der afgør om vi tager på, taber os eller bibeholder samme kropsvægt.

Vores vægt afgøres af et overskud, underskud eller ligevægtsindtag af kalorier.

Der findes så mange spændende, lækre og nydelsesfulde fristelser i livet. Selvom det kan være svært at have styringen over sin egen daglige kaloriebalance, så er det bestemt muligt at lære – også for dig! 

Følelsen ved at bryde ud af forvirrende og vildledende madregler, og lægge forbudt-tankegangen og strikse restriktioner bag sig er en enorm frigørende følelse – og for langt de er det vejen til at opnå langvarrig vægtsucces, frihed og madro 😉

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Hakkebøffer i sovs af kokosmælk med bløde løg og blomkåls-spinatmos
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2-4
 
Ingredienser
Hakkebøffer
  • 500 gram hakket oksefars
  • 1 stort løg
  • ½ terning oksebouillon opløst i en smule kogende vand (cirka 0,1 dl)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 spsk smør (kan undlades ved brug af slip-let pande)
Pandesovs på kokosmælk
  • 1 dåse kokosmælk (vi skal kun bruge den fede del af mælken)
  • ½ oksebouillonterning
Blomkåls-spinatmos
  • 600 gram blomkålsbuketter
  • 5-6 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
  • 75 gram flødeostpikant (kan undlades for paleo)
  • 1 dusk frisk eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • Smag til med salt, peber og andre spændende krydderier
Tilberedning
Sådan laver du hakkebøfferne
  1. Skræl det store løg og snit halvdelen fint, hvorefter løget blandes med oksefars, bouillon, salt og peber. Skær den sidste halvdel af løget i skiver(det laver vi bløde løg af).
  2. Giv en stor pande høj varme, og lad smøret smelte.
  3. Mens smøret smelter, formes 4-6 hakkebøffer af oksefarsen.
  4. Læg hakkebøfferne og det skiveskårne løg på panden. Vend jævnligt rundt i løgene, og steg hakkebøfferne i 4 minutter på hver side.
  5. Tilsæt herefter den fede del af kokosmælken og den halve bouillonterning til panden. Rør pandesovsen sammen og smag til med salt, peber, bouillon og evt. et par dråber kulør.
  6. Lad sovs, bøffer og løg simre i nogle minutter ved lav varme inden servering.
Sådan laver du blomkåls-spinatmosen
  1. Kog blomkålsbuketterne i 12-15 minutter til de er semi-møre.
  2. Hæld kogevandet fra blomkålen. Vrid vandet ud af de optøede klumper spinat. Tilføj spinat, snittet bassilikum, flødeost og krydderier til blomkålen. Omrør hele molevitten og mos det groft med en grydeske inden servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få inspirerende tips og ideer til at skabe det gode liv!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

 

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Er det tid til at skabe forandringer i dit liv?

Johnny Christensen

Johnny Christensen

Online Coach & Livsstilsdesigner

2 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here