Grove kernehapsere med mandler og valnødder

Grove kernehapsere med mandler og valnødder » Madpakkeide & Snack
Grove kernehapsere med mandler og valnødder » Madpakkeide & Snack

14-16 Kernehapsere

Hands-on tid:  5min – Total tid:  45min
LOW-CARB | KETOGENIC | LCHF | PALEO

Genial madpakkeide & Snack…

Mangler du et bud på et mellemmåltid, noget sundt til madpakken og snack at medbringe på farten? I så fald synes jeg du skal du prøve opskriften på kernehapserne her. Kerner, frø og nødder er endvidere en glimrende kilde til at få sunde vitaminer, mineraler og olier.

Tip! Kernehapserne holder sig 7-10 dage i køleskabet, og er iøvrigt yderst fryseegnede. Der er derfor god fornuft i at lave en ordentlig omgang, så du kan have dem klar i en fart.

Grove kernehapsere med mandler og valnødderTip! Temperaturen er med vilje holdt relativt lav, for bedst muligt at beskytte de sarte fedtsyrer.

Sundhedsmæssigt er det ofte givet godt ud at benytte lavere temperaturer og længere tilberedningstid, fremfor det modsatte. Ødelæg ikke din mad af med køkkenstress.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Knasende kernehapsere med mandler og valnødder -
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 14-16
 
Ingredienser
  • 5 æg
  • 5 spsk koldpresset kokosolie (kan erstattes med smeltet smør eller olivenolie)
  • 50 gram chiafrø
  • 50 gram solsikkekerner
  • 50 gram græskarkerner
  • 100 gram hørfrø
  • 100 gram sesamfrø
  • 1 dl hele mandler
  • 1 dl halve valnødder
  • 1½ tsk hav- eller stensalt
  • + Husk at købe muffinforme
Tilberedning
  1. I en skål blandes alle ingredienserne godt sammen med en stor ske.
  2. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Mens oven opvarmes lader du kerneblandingen stå og hvile i cirka 10 minutter (Hviletiden vil gøre kerneblandingen mere sammenhængende.)
  3. Rør rundt i kerneblandingen en sidste gang, inden kerneblandingen fordeles i muffinformene. Fyld ikke muffinformene for meget, lav istedet nogle ekstra kernehapsere, hvis du har noget af kerneblandingen i overskud.
  4. Bag kernehapserne i cirka 40-45 minutter til de er gyldne.
  5. Tag kernehapserne ud af ovnen, fjern forsigtig muffinformene og stil kernehapserne til afkøling på en bagerist.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få inspirerende tips og ideer til at skabe det gode liv!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Er det tid til at skabe forandringer i dit liv?

Johnny Christensen

Certificeret Coach
Mindfulness Practioner
Vane- & Adfærdsdesigner

2 KOMMENTARER

  1. Glæder mig til at prøve denne lækre opskrift på kernehapser.
    Men jeg mangler information om hvor mange kulhydrater de indeholder ?
    Jeg er diabetiker, så det er lidt svært at give insulin når man ikke se indholdet af kulhydrater-
    Mange varme hilsner
    Laila

    • Det lyder dejligt… Rigtig god fornøjelse Laila 😉

      Mit bedste tip til dig er at tjekke ingredienser og mængder op på https://frida.fooddata.dk/ og dividere med antallet af kernehapsere, hvis du ønsker en mere præcis udregning.

      Tricket kan iøvrigt anvendes ifbm. alle andre opskrifter, der fanger din interesse

      Ha’ en fortsat skøn dag.
      De bedste hilsner
      Johnny Christensen

Please enter your comment!
Please enter your name here