Fiberrige sandwichboller med chiafrø

Fiberrige sandwichboller med chiafrø drys
Fiberrige sandwichboller med chiafrø drys

4-6 stk Sandwichboller

Hands-on:  10min – Total tid:  45min
LCHF | PALEO | LOW-CARB

Sandwichbollerne her passer perfekt til sandwiches, til madpakken og som morgenbrød. Jeg bager dem ofte, når jeg vil lave sandwich/burger med lam, kylling og andet lækkert.

Det kan anbefales at tilberede en skøn lammeculotte på 300-400 gram, skære den i tynde skiver og servere det med skøn salat og pikantost i de her sandwichboller. Det smager ganske enkelt himmelsk og så er det en skønt bud på et frokostmåltid på farten.

TIP: Lad være med at opbevarer sandwichbollerne i brødkassen eller på køkkenbordet i mere end 1 dag. De skal helst på køl for at holde sig friske og lækre.

TIP: Giv de fiberrige burgerboller en omgang ovnvarme inden brug, hvis de tages fra fryser eller køleskab, så smager de ligesom, da de var nylavede.

Fiberrige sandwichboller med chiafrø
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser
  • 4 Æg
  • 1 dl Solsikkekerner
  • 0,5 dl Chiafrø + en smule til drys
  • 2 dl Hytteost (Gerne så fed så muligt)
  • 30 g Smør
  • 1 dl Mandelmel købt eller hjemmemalet i foodprocessoren
  • 1 dl Kokosmel
  • 0,5 dl Pofiber
  • 0,5 dl Hørfrø
  • 2 spsk Loppefrøskaller (Psyllium Husk)
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Hav- eller Stensalt
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Smelt smør og hæld det i foodprocessoren med æg og hytteost. Blend ingredienserne godt igennem.
  3. Mal hørfrøene til fint pulver i en kaffemølle eller lignende. Tilsæt hørfrø-pulver og de resterende ingredienser med undtagelse af solsikkekernerne. De skal først vendes i “dejen” kort før den er færdigæltet. På den måde holder de sig så hele som muligt.
  4. Giv dejen hvile i 10 – 15 minutter. På den måde opsuges og samles dejmassens væde i fibrene .
  5. Dyp en ske i vand og brug den til at tage dej og forme bollerne med. Dyp jævnligt, så er det super nemt og hurtigt at få formet nogle flotte sandwichboller. Afhængigt af størrelsen på dine sandwichboller, kan du forme ca. 4-6 små sandwichboller på en bageplade.
  6. Drys med sesamfrø. Sæt de sandwichboller i ovnen i ca. 35-40 minutter ved 160 grader varmluft. Har du travlt, så kan du smide sandwichbollerne ind på 200 grader i 20-25 min.
  7. Tag sandwichbollerne af bagepladen og lad dem afkøle på en smule på en bagerist, så restene væde og varme fra de bollerne ikke gør dem bløde.

 Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få tips og tricks til en smartere, sundere og bedre livsstil

Jeg vil blive super glad, hvis du hjælper med at sprede det gode budskab om UPGRADED!

“Synes godt om” UPGRADED på Facebook

Tilmeld dig nyhedsbrevet, så får du genveje til øget produktivitet, lækre opskrifter på rigtig mad, tricks til optimeret fedtforbrænding og smartere træning! 
[mc4wp_form id=”1719″]

På forhånd – 1000 tak for opbakningen!

Johnny Christensen og Team UPGRADED

Please enter your comment!
Please enter your name here