Farserede porrer med sprøde knoldsellerirösti og kogte porrer

Farserede porrer med sprøde knoldsellerirösti og kogte porrer
Farserede porrer med sprøde knoldsellerirösti og kogte porrer

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Klassisk og lækkert…

Er det længe siden du sidst har lavet farserede porrer? Jeg hiver med jævne mellemrum nogle af de gode gamle klassikere frem, og så spicer jeg dem typisk en smule op med forskelligt grøntsagstilbehør.

Der findes så mange lækre klassikere, og dem synes jeg da, vi skal holde liv i – og da gerne gennem nye, kreative og gerne sundere fortolkninger.

Jeg håber du har lyst til at forkæle et vennepar, din familie, din partner eller bare dig selv med denne lidt tvistede, men velsammensatte klassiker i nærmeste fremtid.

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Farserede porrer med sprøde knoldsellerirösti og kogte porrer
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Farseret + kogte porre
  • 800 gram hakket kalv- og svinekød
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1,5 tsk hav- eller stensalt (cirka 7-8 gram)
  • + evt. andre favorit-krydderier
  • 3-4 porrer
Knoldsellerirösti
  • 1 knoldselleri
  • 2 æg
  • 1,5 tsk hav- eller stensalt
  • ½ friskkværnet sort peber
  • + evt. andre favorit-krydderier
Tilberedning
Sådan laver du farserede og kogte porrer
  1. Skyl, rens og snit hver af porrerne i aflange stykker af cirka 5-7 centimeter.
  2. Fyld porrestykkerne i en passende størrelse gryde, dæk porrerne med vand, og kog porrestykkerne i cirka 10 minutter.
  3. Afkøl efterfølgende ⅔ dele porrestykkerne under koldt vand. Pak den sidste ⅓ ind i stanniol, så de holder sig lune.
  4. OBS: Forbered gerne farsen, mens porrerne koger
  5. Snit eller hak løget fint og bland det i en skål med kalv- og flæskefarsen, æg, salt og peber.
  6. Placer nu en portion fars i din ene håndflade, læg et af de afkølede porrestykker ovenpå farsen, og form farsen om hver af porrerne i et jævnt lag.
  7. Placer hver af de farserede porrer på en bradepande beklædt med bagepapir. OBS. Både Knoldsellerirøsti og de farserede porrer skal tilberede cirka 20-25 minutter, så tænd først ovnen på 200 grader varmluft, når knoldsellerirøstiene er ved at være klar til tilberedning i ovnen.
Sådan laver du knoldsellerirösti
  1. Med en skarp kniv fjernes skrællen på knoldselleriet. Snit knoldselleriet groft, så det kan gå i en foodprocessor.
  2. Riv knoldselleristykkerne i din foodprocessor. Vælg et størrelse mellem eller lille rivejern.
  3. Bland den revne knoldselleri med æg, salt, peber og evt. andre favorit-krydderier.
  4. Grib en passende håndfuld at knoldselleriblandingen, pres væden godt ud, og tryk mængden igennem en ringform(cirka 5-7 cm) og ud på en bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Gentag processen indtil du har lavet cirka 16 flotte runde knoldselleri-basilikumsrøsti på en bageplade.
  6. Bag dine knoldselleri-basilikumsrøsti i ovnen, i cirka 10 minutter, hvorefter røstiene vendes og bages i yderligere 10 minutter til de er godt sprøde og gyldne.
  7. Server de farserede porrer med knoldsellerirøsti og de lune porrer fra stanniolen.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få inspirerende tips og ideer til at skabe det gode liv!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Er det tid til at skabe forandringer i dit liv?

Johnny Christensen

Certificeret Coach
Mindfulness Practioner
Vane- & Adfærdsdesigner

Please enter your comment!
Please enter your name here