Kødsovs med parmesanost og blomkålsris ala bolognese » Opskrift
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
  • 1 stort blomkål eller 2 små
  • 600-800 gram hakket oksekød
  • 1 dusk snittet frisk basilikum eller 2 tsk tørret
  • 1 løg snittet fint
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • ½ liter tomatpassata, hakkede tomater eller Dolmio tomatsovs
  • 2 terninger oksebouillon
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Mild paprika
  • evt. 1 knsp tørret chili, samt et par dråber kulør for farve
  • 50 gram revet parmesanost
Sådan gør du:
Sådan laver du blomkålsrisene
  1. Skyl, trim og snit blokålet groft.
  2. Kør den grofthakkede blomkål gennem din foodprocessors mellemste rivejern.
  3. Hæld blomkålsrisene i en passende gryde, og dæk risene med vand. Kog blomkålsrisene i cirka 12 minutter under låg, hvorefter vandet hældes fra og risene er klar til servering.
Sådan laver du kødsovsen (mens blomkålsrisene koger)
  1. Giv en stor pande høj varme, og brun det hakkede oksekød under kyndig omrøring.
  2. Når oksekødet er brunet af tilføjes tomatsovs, basilikum, løg, hvidløg og oksebouillon til panden.
  3. Lad kødsovsen simre i 10 minutter ved middel varme, hvorefter kødsovsen smages til med salt, peber, paprika, samt evt. chili og et par dråber kulør. Server retten med revet parmesanost.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smagfuld-koedsovs-med-revet-parmesanost-og-kogte-blomkaalsris/