Smørstegte kødboller med sauteret champignon, spidskål og spinat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 2-4
Ingredienser:
Kødbollerne
  • 500 Gram hakket kalv- og svinekød
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 1 valgfri terning bouillon opløst i 0,1 dl (meget lidt) kogende vand
  • 1-2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • ½ tsk salt
  • 20 gram smør til stegning (brug slip-let-pande og mindre smør for færre kalorier)
Det grønne tilbehør
  • 500 gram spidskål
  • 250 gram rensede champignon eller 1 glas i skiver
  • 5 optøede klumper hakket spinat (cirka 250 gram)
  • 2 terninger hønse- okse eller svinebouillon
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Sådan gør du:
Sådan laver du kødbollerne
  1. Skræl og snit løget fint, og bland løget i en skål med kalv- og svinekødet, æg, bouillon, presset hvidløg, bagepulver og peber.
  2. Rør kødbollefarsen grundigt igennem med håndkraft eller en ske.
  3. Giv en stor pande en klat smør og høj varme. Form de runde kødboller en efter en med hænderne eller en spiseske, og læg dem af på panden i det varme smør.
  4. Steg kødbollerne ved høj varme til de er gyldne hele vejen rundt i cirka 8-10 minutter.
  5. Tag kødbollerne af panden, pak dem ind i stanniol, og lad dem hvile i 5 min inden servering.
Sådan laver du det grønne tilbehør
  1. Grib dit mandolinjern og snit spidskålen på fineste eller mellemste indstilling, og læg det over på panden, du stegte kødbollerne på.
  2. Snit champignonerne i skiver, og tilføj de skiveskårne champignoner til panden med spidskål.
  3. Pres overskydende væde ud af spinatklumperne, og tilføj spinaten til panden.
  4. Giv panden høj varme, tilføj smuldret bouillon, salt og peber, og sauter hele molevitten i 5-7 minutter ved høj varme, mens kødbollerne hviler i stanniolen.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/smoerstegte-koedboller-med-sauteret-champignon-spidskaal-og-spinat/