Ovnstegt kylling med ostegratineret aubergine og nem broccolisalat
 
Hands-on tid
Tilberedningstid
Total tid
 
Forfatter:
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Sprødstegt kylling
  • 1 kg kyllinge-overlår
  • Paprika
  • Friskkværnet sort peber
  • Salt
Broccoli-aspagessalat
  • 400 - 500 gram broccolibuketter
  • 250 gram grønne asparges
  • 100 gram bacon i tern
  • 2 spsk solsikkekerner
Ovnbagt aubergine
  • 2 auberginer
  • 100 gram parmesanost
  • Tørret basilikum
  • Salt
Sådan gør du:
Sådan laver du sprødstegt kylling
  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og placer kyllingestykkerne på bagepladen. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber og paprika.
  3. Sæt bagepladen i ovnen, og bag kyllingen i 50 minutter.
Sådan laver du broccoli-aspargessalaten
  1. Grib en pande og steg baconternene sprøde.
  2. Bring 1 centimeter vand i kog i en passende gryde.
  3. Knæk bunden af de grønne asparges.
  4. Skyld broccolibuketter og asparges, og hæld begge dele i gryden med kogende vand.
  5. Dæk gryden til med låg, og dampkog broccoli og asparges i 3-4 minutter. Køl herefter broccoli og asparges ned under rindende koldt vand.
  6. Hæld vandet fra broccolibuketterne og aspargesene. Snit aspargene groft, inden stykkerne kombineres med broccoli, sprøde bacontern og solsikkekerner.
Sådan laver du ostegratineret aubergine
  1. Skyl auberginerne og skær toppen af. Snit herefter begge auberginer i cirka 1 centimeter tykke skiver.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir, og placer dine aubergineskiver på bagepladen.
  3. Krydr aubergineskiverne med havsalt og basilikum. Top aubergineskiverne af med revet parmesanost.
  4. Bag aubergineskiverne i ovnen i cirka 10-15 minutter til sidst i kyllingens tilberedningstid. Når parmesanosten er gylden og gratineret, er dine ostegratineret aubergine klar til servering.
Recipe by 1000+ Opskrifter, Videoer og Artikler der inspirerer dig til et bedre liv! at https://levbedre.dk/sproedstegt-kylling-med-ostegratineret-aubergine-og-broccoli-aspargessalat/