Calzone af blomkål med oksekød, cocktailpølser, tacosovs og peberfrugt

Calzone af blomkål med oksekød, cocktailpølser, tacosovs og peberfrugt
Calzone af blomkål med oksekød, cocktailpølser, tacosovs og peberfrugt

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 45min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Himmelske mundfulde…

Find en dag hvor du har tid, lyst og overskud til at prøve en opskrift, der får dine smagsløg til at danse jitterbug – Kan smagsløg det? Ja, du kan roligt glæde dig 🙂

Lad det være sagt, calzoneopskriften her, er en af mine personlige favoritter, men inden vi går til opskriften, så vil jeg lige dele tre gode tips med dig…

Tip! Selve blomkåls-ostedejen kan har mange spændende anvendelsesmuligheder fx. til tærtedej, minipizzaer, almindelig pizzaer og tortillas og sikkert meget andet.

Tip! Når du har prøvet opskriften her, kan du tage udgangspunkt i grundopskriften til calzonen, og fylde dit eget personlige favoritfyld i dine næste calzoner.

Tip! Blomkålscalzonen er fryseegnet. Så du kan med fordel fryse portioner ned, så du hurtigt og nemt kan hive et lækkert måltid frem, når ikke gider lave mad.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Calzone af blomkål med oksekød, cocktailpølser, tacosovs og peberfrugt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Blomkålscalzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 4 æg
  • 75 gram revet mozzarellaost
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Tomatsovsen (Du kan lave den selv eller købe en lækker færdigsovs)
  • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk salt
Fyldet til din blomkålscalzone
  • 500 gram hakket oksekød
  • 100 gram cocktailpølser (del hver af pølserne i halve)
  • 50 gram revet mozzarellaost til topping
  • 1 stor peberfrugt (fintsnittet)
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Brun oksekødet af på en stor pande ved høj varme sammen med en terning oksebouillon, peber og oregano.
  3. Skyl og snit blomkålet i mindre stykker, så stykkerne kan gå i foodprocessoren. Riv blomkålsstykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  4. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og fordel blomkålsrisene jævnt på bagepladen. Giv bagepladen med blomkålsrisene cirka 10 minutter i ovnen, så meget af fugten fordamper fra blomkålsrisene.
  5. Efter 10 minutter blandes blomkålsrisene med æg, mozzarellaost, salt og peber. Pres herefter calzonedejen ud i et jævnt lag på en bageplade i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen.
  6. Bag calzonedejen yderligere 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  7. Blend/purer alle ingredienserne til tomatsovsen i en skål med en stavblender.
  8. Tag bradepanden med den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel tomatsovsen, det brunede oksekød, samt halvdelen af henholdsvis cocktailpølser, mozzarellaost og peberfrugt på den midterste del af calzonedejen.
  9. Fold herefter hver af siderne indover midten. Det gøres nemmest ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten. Top din calzone af med cocktailpølser, peberfrugt, et drys oregano og den resterende mozzarellaost.
  10. Afslutningsvis tilberedes blomkålscalzonen 10-12 minutter i ovnen, hvorefter den er klar til servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få inspirerende tips og ideer til at skabe det gode liv!

Abonner på YouTube, og følg med på Facebook og Instagram

 

Tilmeld dig også nyhedsbrevet nedenfor...

Er det tid til at skabe forandringer i dit liv?

Johnny Christensen

Johnny Christensen

Online Coach & Livsstilsdesigner

 

2 KOMMENTARER

  1. Hejsa så fik vi smagt blomkåls calzonen i aftes og hold da op vi var positivt overrasket. . Den smagte himmelsk

Please enter your comment!
Please enter your name here